Χαρά Κότσαλη

Αποφοίτησε από την Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού Ραλλού Μάνου,το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ και το Επαγγελματικό Τμήμα Drums του Μοdern Music School.

  Ως ερμηνεύτρια έχει συνεργαστεί με τους Xρήστο Παπαδόπουλο, Ευριπίδη Λασκαρίδη,  Πατρίσια Απέργη, Ίριδα Καραγιάν ,Tζένη Αργυρίου ,Σοφία Μαυραγάνη, Ερμίρα Γκόρο, Σίμο Κακάλα, Σοφία Πάσχου, Αλίκη Καζούρη, Iωάννα Αγγελοπούλου,Θωμά Μοσχόπουλο, Αποστολία Παπαδαμάκη, Mιχάλη Κωνσταντάτο, Μέντη Μέγα, Αρτεμη Λαμπίρη, Μαργαρίτα Τρίκκα, Vahid Evazzadeh, Άντζελα Μπρούσκου, Ελληνικό Χορόδραμα κ.α, δίνοντας παραστάσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό. Έχει συμμετάσχει στο δίκτυο Aerowaves με τα έργα Mothers της Ίριδας Καραγιάν, D.opa της Πατρίσιας Απέργη, Εlvedon του Χρήστου Παπαδόπουλου και Speecchless της Σοφίας Μαυραγάνη. Ηταν perforner στο solo ' Legacy ' και το ντουέτο 'Time to mourn' της Ίριδας Καραγιαν, τα οποία βραβεύτηκαν με το βραβείο Jarmila Jerabkova στην Πράγα .Συμμετείχε στην ταινία Suntan του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου. Συγχορογράφησε το έργο manoeuvre _ που έκανε πρεμιέρα στο 7ο Φεστιβάλ Νέων Χορογράφων στη Στέγη του Ιδρύματος  Ωνάση.

  Έχει επιμεληθεί την κίνηση θεατρικών παραστάσεων στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, στη Μικρή Επίδαυρο, στο Φεστιβάλ Αθηνών , στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου , στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής , τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών κ.α. σε σκηνοθεσίες των Θάνου Παπακωνσταντίνου, Θωμά Μοσχόπουλου, Έκτορα Λυγίζου, Ακύλλα  Καραζήση, Ανέστη Αζά, Αργύρη Ξάφη, Σύλβιας Λιούλιου, Χάρη Φραγκούλη, Δημήτρη Ξανθόπουλου, Ειρήνης Φαναριώτη, κ.α.

  Έχει διδάξει χορό και αυτοσχεδιασμό σε studios και σχολές χορού της Αθήνας και σε ειδικά ιδρύματα (γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, σχολείο μεταναστών), κ.α Από το 2016 διδάσκει σύγχρονο χορό στις επαγγελματικές σχολές χορού Ραλλού Μάνου και Πέτροβα–Μαρμαρινού. Έχει συμμετάσχει στην παιδαγωγική ομάδα της σύμπραξης «παρεμβάσεις νέων χορογράφων στα σχολεία της Ανατολικής Αττικής». Υπήρξε για 3 χρόνια βοηθός της Π.Απέργη σε εργαστήρι κίνησης για ανθρώπους ηλικίας 65 ετών και άνω (Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών) Τα τελευταία 4 χρόνια, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής συντονίζει το εργαστήρι χορού στις γυναικείες φυλακές του Ελεώνα Θήβας.