ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ // ΣΕΜΙΝΑΡΙA

ΘΕΜΗΣ ΠΑΝΟΥ

Ο Θέμης Πάνου γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη. Είναι ηθοποιός και διδάσκει στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών, απ’ όπου αποφοίτησε, και στη Δραματική Σχολή του Δήμου Αγίας Βαρβάρας. Σταθερός συνεργάτης του Εθνικού Θεάτρου από το 2000. Έπαιξε σημαντικούς ρόλους σε σκηνοθεσίες των περισσοτέρων Ελλήνων σκηνοθετών του θεάτρου.

Το 2009 τιμήθηκε στο Φεστιβάλ Δράμας με τη διάκριση Καλύτερης Ανδρικής Ερμηνείας για την ταινία της Ελευθερίας Αστρινάκη Μια νύχτα μαζί και το 2013 με το βραβείο Coppa Volpi Καλύτερου Ηθοποιού στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας για την ταινία του Αλέξανδρου Αβρανά Miss Violence.

Εχει μεταφράσει απο τά ελληνικά στά τουρκικά τά έργα: Ιχνευτές του Σοφοκλή για την παράσταση σε σκηνοθεσία Δ. Αβδελιώδη στο Φεστιβάλ Σμύρνης τό 2010, Φιάκας του Δ. Μισιτζή. Από τά τουρκικά στά ελληνικά τήν τριλογία Ο Μίδας τού Güngör Dilmen.

Κείμενά του έχουν δημοσιευτεί στα περιοδικά Κινστέρνα, Νά ένα μήλο. Τα αφηγήματα με τον τίτλο Αιφνιδίως εκδόθηκαν από τις εκδόσεις Το Ροδακιό.