ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ // ΣΕΜΙΝΑΡΙA

8ο ΑΤΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΡΧΑΙΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ *ONLINE*
Πότε: 21 Σεπτεμβρίου – 2 Οκτωβρίου 2020
Πού:
Baumstrasse YouTube Channel

Όλες οι εκδηλώσεις του 8ου Αττικού Σχολείου διαδικτυακά στο Baumstrasse YouTube Channel

Συναυλίες, παραστάσεις, διαλέξεις με κεντρικό θέμα τον Έρωτα στο Αρχαίο Δράμα σε ελεύθερη διαδικτυακή προβολή στο YouTube κάθε βράδυ στις 21.00 από τις 21 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου. Σε συνδιοργάνωση της Ελευσίνας, Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης

Με άξονα την προστασία της δημόσιας υγείας και σε πλήρη συμφωνία με τις πρόσφατες αποφάσεις της Δημοτικής Αρχής της Ελευσίνας, η διεξαγωγή του 8ου Αττικού Σχολείου Αρχαίου Δράματος θα πραγματοποιηθεί από τις 21 Σεπτεμβρίου έως και τις 2 Οκτωβρίου εξ ολοκλήρου μέσω διαδικτύου, παρουσιάζοντας ένα πλούσιο πρόγραμμα θεατρικών παραστάσεων, συναυλιών και δρώμενων.  

Επιπλέον, οι 35 υπότροφοι της διοργάνωσης θα παρακολουθήσουν διαδικτυακά το δεκαήμερο πρόγραμμά του, το οποίο περιλαμβάνει 10 τρίωρα μαθήματα με μερικούς από τους σημαντικότερους επαγγελματίες στο χώρο, όπως: υποκριτική με την Μάρθα Φριντζήλα και τον Νίκο Χατζόπουλο αλλά και τον Camilo Bentancor, φωνητική με την Σαβίνα Γιαννάτου και την Μαρίνα Σάττι, αγωγή του λόγου με την Γεωργία Τσαγκαράκη, κινησιολογία με την Κωνσταντίνα Ευθυμιάδου, χορό με την Χαρά Κότσαλη, θεάτρο σκιών με τον Άθω Δανέλλη και ενδογλωσσική μετάφραση με την Νικολέττα Φριντζήλα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ (21/9 - 2/10)
Ελεύθερες διαδικτυακές προβολές κάθε βράδυ στις 21.00 στο YouTube Channel του Baumstrasse

* Οι ψηφιακές προβολές ακολουθούν τους πραγματικούς χρόνους των εκδηλώσεων του Αττικού Σχολείου και δεν θα είναι διαθέσιμες μετά το πέρας της κανονικής τους διάρκειας (1-2ώρες).

Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου | 21:00

ΣΥΝΑΥΛΙΑ με τον Γιάννη Παπαγεωργίου

Τραγούδια διαλεχτά, από την παράδοση μέχρι τον Γιώργο Μπάτη, από τον Άκη Πάνου ως τον Νίκο Παπάζογλου.

Παίζουν οι μουσικοί: Γιάννης Παπαγεωργίου: φωνή, ακουστική κιθάρα, Βασίλης Ζιγκερίδης: κανονάκι, Γιάννης Κονταράτος: βιολί, lap steel guitar, Λάμπρος Παπανικολάου: κοντραμπάσο, Θανάσης Τσακιράκης: ντραμς

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου | 21:00

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ “Οι κάτω απ' τ' αστέρια” του Τηλέμαχου Τσαρδάκα

Μια ιστορία αγάπης και ενηλικίωσης, για τις πολύ μεγάλες προσδοκίες αλλά και την σκληρή πραγματικότητα, με φόντο τη μικρή κοινωνία της επαρχίας, τις παραλίες του καλοκαιριού και την ξέγνοιαστη εποχή της αθωότητας.
Πρωταγωνιστούν: Λίλα Μπακλέση, Κωνσταντίνος Μπιμπής

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου | 21:00

ΔΙΑΛΕΞΗ «...άλλο θέλω και άλλο θες: η σκηνική παρουσίαση του έρωτα στην ανοιχτή σκηνή της Επιδαύρου.  Αποκλίσεις και συγκλίσεις, απαγορεύσεις και προκλήσεις.», από την θεατρολόγο και σκηνοθέτη, Τζωρτζίνα Κακουδάκη

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου | 21:00

ΣΥΝΑΥΛΙΑ «Τα τραγούδια της ντροπής» με την Ναταλία Λαμπαδάκη

Μια μουσική παράσταση βασισμένη σε παραδοσιακά τραγούδια της Ελλάδας και της Κύπρου με πρωταγωνιστή το θάνατο στην πιο σκληρή του εκδοχή.

Παίζουν οι μουσικοί: Fausto Sierakowski: σαξόφωνο, Βασίλης Μαντζούκης: τύμπανα, Λάμπρος Παπανικολάου: κοντραμπάσο, Σταύρος Ρουμελιώτης: ηλεκτρική κιθάρα

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου | 21:00

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ “O Έρωτας στο Αρχαίο Δράμα”

“Έρως δ΄ετίναξέ μοι φρένας...” Αποσπάσματα ερωτικού λόγου από την Αρχαία Ελληνική Γραμματεία.

Διδασκαλία, επιλογή κειμένων: Μάρθα Φριντζήλα

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου | 21:00
ΔΙΑΛΕΞΗ & ΑΝΑΛΟΓΙΟ - “LOVE KILLS -Τα χορικά του έρωτα”

Κείμενο διάλεξης: Νικολέττα Φριντζήλα, Επιμέλεια κειμένων αναλογίου: Μάρθα Φριντζήλα
Συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Κώστας Βασαρδάνης, Τάσος Δημητρόπουλος, Κώστας Μπερικόπουλος, Μαριέλλα Παναγιώτου, Μιχάλης Πανάδης, Φοίβος Συμεωνίδης, Μάρθα Φριντζήλα.

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου | 21:00

ΔΙΑΛΕΞΗ “ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΥ (1926-1970)  - Από τον ήχο προς το όλον της τέχνης”

Μία σεμιναριακή παρουσίαση για τον Γιάννη Χρήστου με τον σκηνοθέτη και μουσικολόγο Κωστή Ζουλιάτη.

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου | 21:00

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ “ΣΥΜΠόΣΙΟ (ή περί έρωτος)”
Τα αποτελέσματα του εργαστηρίου θα παρουσιαστούν υπό μορφή «ζωντανής ταινίας». Στη διαδικασία των γυρισμάτων συμμετείχαν σπουδαστές των εργαστηρίων του Baumstrasse, με κυκλική εναλλαγή ιδιοτήτων.

Υπεύθυνοι εργαστηρίου: Μιχάλης Πανάδης, Μαριέλλα Παναγιώτου

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου | 21:00

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΧΟΡΟΥ “Ύλη” από την ομάδα KÓKA&PANÚ

Μια ηχητική εγκατάσταση φτιαγμένη από βιομηχανικά υλικά, που λειτουργεί ως συνέχεια της φύσης που μας περιβάλλει, συνδιαλέγεται με το ανθρώπινο σώμα.

Ιδέα, δημιουργία, χορογραφία, ερμηνεία: Κωνσταντίνα Ευθυμιάδου & Παναγιώτης Μανουηλίδης

Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου | 21:00

ΔΙΑΛΕΞΗ «Ο Έρωτας στην Τραγωδία: Αντιγόνη-Τραχίνιες» από την Λέκτορα του τμήματος Θεατρικών Σπουδών ΕΚΠΑ, Ιωάννα Ρεμεδιάκη.

Πέμπτη 1 Οκτωβρίου | 21:00

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ “Ένα ζευγάρι στο φεγγάρι” από την ομάδα Art Vouveau

Μέσα από την εναλλαγή φανταστικού και πραγματικού κόσμου δύο ηθοποιοί μας αφηγούνται βουβά την πορεία της αγάπης ενός ζευγαριού που αντιμετωπίζει την σκληρή πραγματικότητα της εποχής, την ανελευθερία και την φτώχεια, από την πρώτη συνάντηση μέχρι τον χωρισμό.
Ιδέα - Σύλληψη - Δραματουργία : Ομάδα Art Vouveau, Σκηνοθεσία: Θανάσης Μεγαλόπουλος

Παίζουν: Φοίβος Συμεωνίδης, Δανάη Τίκου, Στο πιάνο: Γιάννης Σελέκος

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου | 21:00

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ «Ο Καραγκιόζης Καλλιτέχνης» με τον Αθηναϊκό θίασο σκιών του Άθω Δανέλλη

Ο Άθως Δανέλλης στήνει τον μπερντέ του στο Baumstrasse και ζωντανεύει ένα έργο από το ρεπερτόριο του Ελληνικού Θεάτρου Σκιών, προσκαλώντας μικρούς και μεγάλους να ακολουθήσουν τον Καραγκιόζη στις περιπέτειές του και να γελάσουν με την καρδιά τους.

Το Αττικό Σχολείο το διάστημα 2012 -2019 ανέπτυξε τη δράση του μέσα από συνεργασίες με θεσμούς, ιδρύματα, φορείς, καλλιτέχνες και ομάδες της χώρας και του εξωτερικού συμβάλλοντας καθοριστικά στην δημιουργία του Διεθνούς Δικτύου Αρχαίου Δράματος που τελεί υπό την αιγίδα και υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού από τον Ιούλιο του 2017. Το Αττικό Σχολείο εντάσσεται από το 2017 στο πλαίσιο των δράσεων Ελευσίνα- Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

21 Σεπτεμβρίου – 2 Οκτωβρίου | Κάθε βράδυ, στις 21.00 στο Baumstrasse YouTube Channel

Οι εκδηλώσεις θα είναι διαθέσιμες από τις 21.00 μέχρι τον πραγματικό χρόνο λήξης τους.

Αττικό Σχολείο Αρχαίου Δράματος  | info@attikosxoleio.gr | attikosxoleio.gr

Με την υποστήριξη:

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: ΕΡΤ, Δεύτερο Πρόγραμμα, Επικοινωνία 94FM, StreetRadio.gr, metadeftero.gr Thessculture.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.