ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ // ΣΕΜΙΝΑΡΙA

ΑΤΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΡΧΑΙΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ 2017 - ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Πότε: 1-10 Ιουλίου 2017
Πού: Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας

DSC 0308 Small

 

Με μεγάλη επιτυχία, συμμετοχή και μεράκι, ολοκληρώθηκε ο πέμπτος χρόνος λειτουργίας του Αττικού Σχολείου Αρχαίου Δράματος που ξεκίνησε τον Οκτώβριο 2016 με εργαστήρια και σεμινάρια στο χώρο Τέχνης Baumstrasse, επικεντρωμένα τη φετινή χρονιά στον μεγάλο τραγικό ποιητή Σοφοκλή.

Εν συνεχεία, το δεκαήμερο 1-10 Ιουλίου, σε συνεργασία με τον Δήμο Ελευσίνας έλαβε χώρα το καθιερωμένο δεκαήμερο Θερινό σχολείο για το Αρχαίο Δράμα στις εγκαταστάσεις της Ελαιουργικής του Δήμου Ελευσίνας, με μεγάλη συμμετοχή μαθητών και με παράλληλα δρώμενα και δράσεις τα οποία παρακολούθησαν πάνω από 1000 θεατές.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του δεκαημέρου, οι κάτοικοι και φίλοι της Ελευσίνας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν με ελεύθερη είσοδο:

την παράσταση “Lapses of light”, με την Κωνσταντίνα Ευθυμιάδου και τον Κώστα Μακρυγιαννάκη,

τις διαλέξεις: “Θρήνος Γυναικών” της Μιράντας Τερζοπούλου, “Το αρχαίο δράμα στη Νότια Αφρική” της Ακτίνας Σταθάκη, “Εισαγωγή στο φως” του Περικλή Μαθιέλλη.

τις παραστάσεις: Ηλέκτρα, Αντιγόνη (Jean Anouilh), Οιδίπους Τύραννος, Οιδίπους επί Κολωνώ και “Ο μεγάλος Τίνι διαβάζει Σοφοκλή”, από τους σπουδαστές του Baumstrasse.

Παράλληλα προγραμματίστηκε ελεύθερη για το κοινό προβολή της ταινίας: EDIPO RE του Pier Paolo Pasolini (1969) καθώς και ακρόαση της ηχογράφησης OΕDIPUS REX Igor Stravinsky, Jean Cocteau (Historical Recording of the first performance at the Théâtre des Champs Elysées, 1952).

Επιπροσθέτως, το φετινό καλοκαίρι είχαμε την πρώτη μας συνεργασία με το νεοσύστατο Λύκειο Επιδαύρου, στο πλαίσιο της οποίας πραγματοποιήσαμε ημερήσια εκπαιδευτική εκδρομή των σπουδαστών του Αττικού Σχολείου στον αρχαιολογικό χώρο της Επιδαύρου, με ξενάγηση από την κ. Τζωρτζίνα Κακουδάκη, ενώ στις 18 Ιουλίου παρουσιάσαμε στο αρχαίο στάδιο της Επιδαύρου τα χορικά και τις αγγελικές ρήσεις των Βακχών, από το ανέβασμα του Αττικού Σχολείου το καλοκαίρι 2013. Στην παράσταση συμμετείχαν 120 σπουδαστές από το Λύκειο Επιδαύρου, 30 σπουδαστές του Αττικού Σχολείου και 14 φοιτητές του Princeton University. Η παράσταση παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του μαθήματος “Βάκχες : μία λειτουργία” όπου δίδαξε η Μάρθα Φριντζήλα 12-18 Ιουλίου στο Λύκειο Επιδαύρου.

Το Αττικό Σχολείο ολοκλήρωσε την εργασία του για το 2017 με την παράσταση του Φιλοκτήτη σε νέα μετάφραση, στο Φεστιβάλ Αισχύλεια στις 25 Αυγούστου στο Παλαιό Ελαιουργείο του Δήμου Ελευσίνας.

Ευχαριστούμε

όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στα εργαστήρια: Δέσποινα, Νατάσσα Αν., Νατάσσα Αργ., Μαρίνα Α., Ευδοκία, Σέτα, Ευφροσύνη, Νίκο, Μαρία Δ., Νικολέττα, Σοφία, Μανταλένα, Ντίνα, Σπύρο, Αιμιλία, Ναυσικά, Μαρία Κουσ., Μαρία Κων., Φανή, Αλίκη, Γρηγόρη, Ειρήνη Μαυρ., Ειρήνη Μητ., Ιωάννα, Μαρίνα Ν., Θέμιδα, Χριστίνα, Γιώργο, Αντουανέτα, Κλειώ, Δήμητρα, Μυρσίνη, Μαρία Π., Μελίνα, Ουρανία, Βασιλική Σ., Μαρίνα Σ., Κατερίνα, Σαββίνα, Βασιλική Τζ., Βέρα, Ελένη, Λαζάρια, Θένια, Πέτρο, Μαρία Χ., Γλυκερία, Μελίτα, Χάρις, Ηλιάνα.

τους δασκάλους μας: Σίμο Κακάλα, Αθανασία Κανελλοπούλου, Δημήτρη Καταλειφό, Ακύλλα Καραζήση, Εμμανουέλα Κορκή, Χαρά Κότσαλη, Camilo Bentancor, Μαρίνα Σάττι, Άντη Σκορδή, Γεωργία Τσαγκαράκη, Νικολέττα Φριντζήλα

τους εισηγητές: Μιράντα Τερζοπούλου, Ακτίνα Σταθάκη, Περικλή Μαθιέλλη

τους καλλιτέχνες και τους μουσικούς: Κωνσταντίνα Ευθυμιάδου, Κώστα Μακρυγιαννάκη

τους σκηνοθέτες των παραστάσεων: Θεανώ Μεταξά, Φένια Τσάμη, Μιχάλη Πανάδη, Γιώργο Βουρδαμή, Γιώργο Φριντζήλα

τους εμπορικούς χορηγούς μας:
την φρουταγορά Μπέρμπερης,
την φρουταγορά Κατσάνος
το φούρνο "Η ΘΕΙΑ ΑΡΧΟΝΤΩ",
το φούρνο Δημητρίου Τζίνη,
τον Νικόλαο Αντωνίου για τα τυροκομικά,
την Γκολέμυ Έμυ για το φαρμακείο,
την Βασιλείου Χαρά για τα αυγά,
το IKEBANA για τους βασιλικούς,
την υπεραγορά Κρεάτων ΣΤΡΑΪΤΟΥΡΗΣ,
τo mini market ARBAT,
το MARAS Ξηροί Καρποί,
την κάβα Μαραγκός,
τα σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης,
και το μορφωτικό ίδρυμα Λάτση.

τα τοπικά καταστήματα για τα εκπτωτικά κουπόνια:
Blacrima Tattoo, Ρακούν, Ψητοπωλείο Τραπεζούντα, Μαγατζές-Παραδοσιακό Καφενείο, Καπάκι-Παραδοσιακό Καφεποτείο Τσιπουράδικο, Φωτοτυπείο "ΦΩΤΟ ΣΤΡΑΤΟΣ"

τους χορηγούς επικοινωνίας μας :
ΕΡΤ-Πρώτο Πρόγραμμα, ΕΡΤ-Δεύτερο Πρόγραμμα, Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, Skywalker, Η Εποχή, Επικοινωνία 94FM, debop.gr, Culturenow.gr, kulturosupa.gr, forfree.gr, artic.gr, ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑtritokoudouni.gr, all4fun.gr, Passion Theater, Art Magazine, theatroland.com.

το Δήμο Ελευσίνας,
τον Δήμαρχο Γιώργο Τσουκαλά και τον Γαβριήλ Καμπάνη που αγκάλιασαν το θεσμό και μας παρείχαν υποδομές και στήριξη για την επίτευξη του μεγαλόπνοου αυτού εγχειρήματος και τους εργαζόμενους και τους τεχνικούς του Δήμου Ελευσίνας που μας υποδέχτηκαν με θέρμη και συνέτρεξαν ακάματα σε κάθε μας ανάγκη.

ακόμη ευχαριστούμε πολύ:
την Τζωρτζίνα Κακουδάκη για την ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο της Επιδαύρου,
τον Γιάννη Καλυμνάκη για όλα,
την Πέγκυ Τσολακάκη για τις παραγγελίες και τον ψύκτη,
τον Γιώργο Μαντζούκη για τις εικαστικές παρεμβάσεις και τα πέρα δώθε,
την Χαρά Μαντζούκη για την γαστρονομική υποστήριξη,
την Μυρτώ Νασιοπούλου για την γραφιστική επιμέλεια,
την Κλεοπάτρα Αμπατζόγλου για το πούλμαν και το φαρμακείο.