ΤΟ ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ // ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η Κωνσταντίνα Ευθυμιάδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Βέροια, όπου ασχο-λήθηκε με τη ρυθμική αγωνιστική γυμναστική για 10 χρόνια. Το 2003 αποφοί-τησε από την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης στην Αθήνα.Η δουλειά της έχει επηρεαστεί από την ενασχόλησή της με τους παραδοσιακούς ελληνικούς χορούς και την κινέζικη πολεμική τέχνη του tai chi chuan.
Έχει συνεργαστεί με μερικούς από τους πιο σημαντικούς χορογράφους παγκοσμίως, όπως ο Akram Khan, Wim Vandekeybus/ Ultima Vez, Roberto Olivan, RootlessRoot, Jukstapoz. Έχει ταξιδέψει και χορέψει σε σκηνές και φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο.

Έχει εργαστεί ως rehearsal director υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Akram Khan για το Βασιλικό Μπαλέτο της Δανίας, το Sadler’s Wells και το NYDC, την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης.
Από το 2012 έχει αρχίσει να εξερευνεί τη δική της χορογραφική οπτική με τα έργα ‘Henshin’, ‘Dear Michael’ & ’Lapses of Light’- μαζί με τον μουσικό/συνθέτη Κώστα Μακρυγιαννάκη, ’Looking forward to meeting’, ‘Mind the Heart’, Hyp-nos’, ‘blue dot’.
To 2018, μαζί με τον μουσικό/συνθέτη Panú δημιουργούν το ντουέτο ‘kó-ka&panú’. Τα έργα τους, ’in case of loss’, ‘evil unicorns*-based on a false story’, έχουν παιχτεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το τρίτο τους έργο, με τίτλο ‘ὕλη’ θα κάνει την πρεμιέρα του τον Αύγουστο του 2020 στο 26ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας.
Η Κωνσταντίνα διδάσκει στην Ελλάδα και το εξωτερικό συνεργαζόμενη με Φεστιβάλ, ομάδες, επαγγελματικές σχολές όπως Deltebre Dance Festival (Spain), El Danseu (Spain), SEAD /Salzburg Experimental Academy of Dance (Austria), Danish Royal Ballet (Denmark), Sadler’s Wells (UK) for NYDC/National Youth Dance Company, Skånes Dansteater (Finland), Tainan University of Fine Arts (Taiwan), Aakash Odedra Dance Company (UK),Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης (Αθήνα) κλπ.