Περισσότερα α)
Συγχαρητήρια, είσαι ο Αισχύλος!
Η γενναιότητα, η ευσέβεια, το ήθος σε χαρακτηρίζουν, σε έλκει το μυστήριο και το άγνωστο. Σου αρέσει να μοχθείς για ένα ιδανικό, να πολεμάς για τα πιστεύω σου. Είσαι πιστός στις αρχές σου και σε εμπνέουν οι μεγάλες ιδέες, οι πανανθρώπινες αλήθειες. Μάλλον στην Ελλάδα του 21ου αιώνα τα βρίσκεις λίγο σκούρα. Θα προτιμούσες να ζεις στην Ελευσίνα το 480 π.Χ παρά στο Παρίσι το 1930 μ. Χ., κι ας αγαπάς τα ταξίδια. Σου αρέσουν τα δύσκολα. Σε φαντάζομαι να τσακώνεσαι με τους φίλους σου για το αν θα πάτε στο καταφύγιο από το ανηφορικό μονοπάτι ή από το ίσιωμα. Το ξέρω πως σε γοητεύει η σκληραγώγηση, αλλά οι φίλοι σου μπορεί να κουράστηκαν από το περπάτημα και δεν βλέπουν την ώρα να ξαπλωθούν στους καναπέδες και να απολαύσουν την θέα. Στο τέλος θα σε αφήσουν να τραβήξεις την ανηφόρα μόνος σου. Και κάτι ακόμα: δεν χρειάζεται να ανάβεις κερί σε κάθε εικονοστάσι που συναντάς στον δρόμο για την Ελευσίνα!

Περισσότερα β)
Συγχαρητήρια, είσαι ο Σοφοκλής!
Ισορροπημένος και οξύνους, ενεργός και αεικίνητος, λάτρης της ομορφιάς και της τάξης, κοινωνικός και δυναμικός. Εργάζεσαι μανιωδώς και επιζητείς τα πρωτεία. Δεν είναι για σένα η δεύτερη θέση, δεν σου αρέσει να χάνεις. Τιμάς τους φίλους σου και θα τους υπερασπιστείς πάντα στα δύσκολα. Σου αρέσει να είσαι το κέντρο της προσοχής, και με τα χαρίσματα που έχεις είσαι η ψυχή του πάρτυ! Θα μπορούσες να ζήσεις σε οποιαδήποτε ιστορική εποχή και σίγουρα θα είχες κάποιο κάποιο αξίωμα, απ' όπου θα υπερασπιζόσουν τις απόψεις και τα ιδανικά σου. Κάνε πάντως και κάνα ταξιδάκι, να ξεκουραστείς, να χαλαρώσεις, να ηρεμήσει το μυαλό από την πολλή συνάφεια των ανθρώπων. Μπορεί να μην έχεις βαρεθεί τον τόπο σου αλλά όπως πας θα σε βαρεθεί ο τόπος σου. Κι αν δεν θέλεις να απομακρυνθείς πολύ, έλα στην Ελευσίνα, 1 έως 10 Ιουλίου!

Περισσότερα γ)
Συγχαρητήρια, είσαι ο Ευριπίδης!
Πνεύμα ανήσυχο, απαιτητικό, ταξιδιάρικο και αδέσμευτο, αποζητάς πάντα το καινοτόμο, το άλλο, το διαφορετικό. Φύση στοχαστική και ακριβοδίκαιη, ανατρεπτική, μαχητική μα κατά βάσει μελαγχολική, δεν τό 'χεις σε τίποτα να τα βάλεις με κυβερνώντες, με θεούς και με δαίμονες, προασπιζόμενος τις αξίες της ελευθερίας, της ισότητας, της διαφορετικότητας. Τολμηρός και ελευθερόστομος, μπορεί συχνά να παρεξηγηθείς και να τραβήξεις πάνω σου τα πυρά- πτοείσαι μα δεν καταβάλλεσαι: Ξανασηκώνεις το κεφάλι και παλεύεις ξανά, όλος αγωνία, απορία και ερωτηματικά. Συχνά νομίζεις πως ματαιοπονείς, πως δεν σε καταλαβαίνει κανείς και κλείνεσαι πάλι στον εαυτό. Προσοχή: Βγες από το καβούκι σου, δες κόσμο, πάρε κάνα τηλέφωνο, πήγαινε σε κάνα μπαράκι ρε αδελφέ, ξέσκασε λίγο. Πέρνα κι από το ΑΤΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ να δεις τι καλά θα περάσεις! Άκου με: Μην απογοητεύεσαι. Άστους να λένε. Δεν είσαι μόνος σου. Κάποτε θα δικαιωθείς.

Περισσότερα δ)
Συγχαρητήρια, είσαι άξιο τέκνο και των τριών τραγικών!
Διάβασε όλα τα παραπάνω, κι αν δεν βγάζεις νόημα, δεν πειράζει. Η πολλή σκέψη δεν έβλαψε κανένα. Ή μήπως έβλαψε; Έλα απ' το ΑΤΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ να το συζητήσουμε.

Περισσότερα ε)
Συλλυπητήρια, είσαι τραγικός!
Αν δεν απάντησες για πλάκα, τότε στο σχολείο το αγαπημένο σου μάθημα ήταν το διάλειμμα, κι από τους τρεις τραγικούς στο κεφάλι σου... τρεις λαλούν και δυο χορεύουν. Κι ακόμα να βρεις πόσο κάνει επτά επί Θήβας!
Αχ, με τα μυαλά που κουβαλάς, η ζωή σου θα είναι μαρτύριο και των γύρω σου τυραννία.
Άνοιξε κάνα βιβλίο κι άσε τα τσιτάτα και τις εξυπνάδες πριν είναι αργά.
Στο ΑΤΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ με τον κηδεμόνα σου γρήγορα!!!!